Workshop: Rättvis organisering

Rättvis Organisering – Ungas rätt till ett inkluderande föreningsliv fritt från rasism och diskriminering

OBS! Platserna till workshopen är begränsade. För att vara med måste du därför anmäla dig genom att fylla Google formuläret nedan:

https://forms.gle/uVcPuTKCq6HD1rff7

Du kan också maila deria.yenidogan@tamam.se och skriva vilken dag du vill vara med på workshop.

Välkommen till workshop med Tamam!

Tamam har i över tio år arbetat med ungas självständiga organisering. Under denna tid har vi sett hur unga har haft svårt att engagera sig i föreningslivet på grund av bland annat etnicitet, språk och religion. Vi har sett hur våra medlemmar som blir rasifierade som icke-vita utsätts för diskriminering, blir misstrodda och ifrågasatta.

Sedan 2019 har Tamam därför drivit projektet Rättvis Organisering där vi kartlagt ungas erfarenheter av rasism i föreningslivet genom intervjuer och enkäter. Utifrån den här kartläggningen har vi skapat en workshop som handlar om vad rasism är och hur det ser ut i Sveriges föreningsliv. Vi på Tamam vill att alla unga ska få en förståelse för hur rasismen funkar och hur vi kan jobba emot den. Under workshopen kommer vi därför att prata om vad du kan göra om du eller någon annan i din förening blir utsatt för rasism. Tillsammans diskuterar vi hur vi kan organisera oss och hur vi kan bemöta den rasism som finns i föreningslivet. Efter workshopen kommer samtalet att öppnas upp för alla deltagare. 

Mer information om Tamam och projektet Rättvis Organisering hittar ni på http://tamam.se/