top of page

Öppet samtal om Malmös nya trafik- och mobilitetsplan

Hur borde resor och transporter fungera i Malmö de kommande åren? Malmö Ideella bjuder in idéburna sektorn till Föreningscenter Nobel 21 den 1 oktober för ett öppet samtal och frågestund med en av stadens trafikplanerare.


Möjligheten att resa till och från aktiviteter eller åka på träning, att kunna välja olika klimatsmarta och tillgängliga transportmedel, oavsett var man bor eller vem man är, är en av många delar som påverkas av hur Malmö planerar för framtidens resor och transporter.


TROMP - trafik- och mobilitetsplan anger målbild och riktlinjer för utvecklingen av stadens hållbara transportsystem och resandemönster fram till 2040.


Planen beskrivs som en viktig pusselbit för att Malmö ska bli en mer tillgänglig, hälsosam och klimatneutral stad, få en förbättrad rörlighet och tillgänglighet för Malmöborna, som ökar integration och ekonomisk tillväxt.


TROMP kompletterar andra styrdokument i Malmö som exempelvis miljöprogram och energistrategi, och är ett tillägg till översiktsplanen kring framtidens trafik, mobilitet och transporter.


Påverka utformningen av planen


För att få ytterligare kunskap om behov och perspektiv på området har TROMP skickats på remiss inom staden, till grannkommuner och till berörda myndigheter och organisationer.


Malmö Ideella samlar intresserade från föreningsliv och idéburen sektor till en frågestund och öppet samtal kring TROMP på Föreningscenter Nobel 21 den 1 oktober kl 18:00-19:30.


Andreas Nordin, trafikplanerare på fastighets- och gatukontoret, deltar från Malmö stad.



Varmt välkomna!



Comments


bottom of page