Föreningsmässa på Avanti

NAD i Förening Malmö anordnade i tisdags en föreningsmässa i samarbete med Avanti*.

11 föreningar deltog: ABF MalmöAktiv Ungdom Malmö, GAK EnighetFriskvårdsklubben i MalmöIM -Individuell MänniskohjälpKorpen Malmö IF, Rådrum SkåneSimklubben RanStudiefrämjandet MalmöVänskapsföreningen i SkåneWinnet Malmö.

Deltagarna fick möjlighet att prova på en rad olika aktiviteter; dans, innebandy, körsång, kampsport mm. Dagen gav också tillfälle för många samtal, möten och informationsutbyte.

Mikael Johansson som tillsammans med personal på Avanti arrangerat dagen säger – ”Det är fantastiskt att skolan ser till sina elevers bästa på detta sätt. Att ge dem chansen att få upptäcka nya sätt att få kontakt med nya människor och kanske hitta en aktivitet till familjen och barnen. Underbart att se allt detta intresse och nyfikenhet, som kanske kan ge individen en ny väg in i samhället. Känner en stor tacksamhet gentemot alla dessa föreningar också ger sitt allt för att eleverna ska få en så trevlig stund som möjligt. De öppnar upp nya möjligheter som många i den situation de nu befinner sig i hade haft svårt att se annars.

Läs mer på http://natverket.org/foreningsmassa-pa-avanti-i-malmo/

*Avanti (före detta PTSD-center) är en verksamhet för Malmöbor som på grund av krigsrelaterade trauman eller migrationsrelaterad stress upplever symptom eller fått diagnosen posttraumatiskt stressyndrom.