Aktivitetskalendern Aktiviteter i Sverige för asylsökande

Under augusti publiceras den nya aktivitetskalendern Aktiviteter i Sverige med aktiviteter för asylsökande på www.informationsverige.se. I den tidigare kalendern var det bara de föreningar som hade finansiering från myndigheter som fick tillåtelse att publicera sina aktiviteter för asylsökande. Den nya kalendern ger alla föreningar möjlighet att publicera sina aktiviteter oavsett det är finansierat från myndigheterna eller inte.

Tidigare administrerades inlägg av aktiviteter av Länsstyrelsen, men nu kan föreningar själva ta över ansvaret att lägga in aktiviteterna i kalendern. Detta sker genom att varje verksamhet ansöker om en användare via ett formulär som finns på informationsverige.se. Efter godkänd ansökan tilldelas verksamheten en användare via e-post. Med i e-posten bifogas också ett antal nyttiga länkar, bland annat till inloggningssidan.
Länk till ansökan: https://www.informationsverige.se/sv/jag-arbetar-med-malgruppen/tia/aktiviteter-i-sverige/

Den 12:e augusti var första dagen för ansökan om att bli användare till den nya aktivitetskalendern Aktiviteter i Sverige och den beräknas vara synlig för besökare den 26:e augusti.

Det finns en enklare guide till hur man skapar en aktivitet i kalendern. 
Länk: https://www.informationsverige.se/sv/jag-arbetar-med-malgruppen/tia/aktiviteter-i-sverige/lagg-till-aktiviteter/